Ιαματικές πηγές Φθιώτιδας-Ημερίδα

ΑΠΟ ΤΟ MAIL ΜΑΣ

……………………………………………………………………………………………………

Το Επιμελητήριο  Φθιώτιδας διοργανώνει  την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο «Αλεξάκης» στα Λουτρά Υπάτης,  μια πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα  με θέμα «Ιαματικές Πηγές Φθιώτιδας – Λουτρά Υγείας και Ευεξίας». Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη τοπικών συλλόγων:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΦΙΛΩΝ  ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ  ΠΗΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚ. ΕΠΙΠΛ. ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΥΠΑΤΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΥΠΑΤΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΥΠΑΤΗΣ  “ΟΙ ΑΝΕΜΩΝΕΣ”, ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΟΥΤΡΩΝ  ΥΠΑΤΗΣ

 

Η προσπάθεια του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, αποσκοπεί  στην ενημέρωση για τις Ιαματικές Πηγές στην ευρύτερη περιοχή και στο πώς αυτές θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό. Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του ΕΒΕ Φθιώτιδας κος Νικόλαος  Ζιάκας. Γενικά είναι παγκοσμίως γνωστό ότι  η Ελλάδα  είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες με φυσικές πηγές θερμομεταλλικού νερού . Το νερό αναβλύζει από 752 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία  από τα οποία τα περισσότερα βρίσκονται στην  Στερεά Ελλάδα  με 156. Γενικότερα,  η γεωγραφική κατανομή  των ελληνικών ιαματικών πηγών, συνδέεται στενά με τη μορφολογία του εδάφους, την υδρογεωλογία και ειδικότερα την ύπαρξη τεκτονικών ρηγμάτων και ηφαιστείων. Από το σύνολο των φυσικών θερμομεταλλικών πηγών, οι περισσότερες χρησιμοποιούνται για ιαματική λουτροθεραπεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις λίγες από τις  πολυάριθμες πηγές στην Φθιώτιδα όπως : Ιαματική Πηγή Θερμοπυλών, Ιαματική Πηγή Καμένων Βούρλων, Ιαματική Πηγή Εκκάρας, Ιαματική Πηγή Πλατυστόμου, Ιαματική Πηγή Υπάτης. Είναι σαφές ότι το Επιμελητήριο  επιδιώκει να συγκεντρώσει  όλες οι δυνάμεις, επαγγελματίες, δημότες, κοινωνικούς  και πολιτικούς  φορείς, ώστε  αναδειχθούν  τα πλεονεκτήματα στον συγκεκριμένο τομέα της περιοχής με τέτοιο τρόπο,  ώστε να  επιτευχθεί  μακροχρόνια ανάπτυξη και οικονομική ευρωστία μέσα από την υλοποίηση στοχευόμενων δράσεων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: