Στον δρόμο..του 1822 (Γιάννης Κούρος)

Τον «Νικητάρειο Άθλο» από 22 έως  29 Νοεμβρίου 2011, αναβιώνει με το δικό του τρόπο ο  Έλληνας δρομέας  και πολυνίκης  υπερμαραθωνίων Γιάννης Κούρος.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011 ΥΠΑΤΗ

Τρέχοντας στη Πελοπόννησο και στη Ρούμελη στα «βήματα» του Νικηταρά, στους τόπους δηλαδή όπου ο αγωνιστής του 1821 έδωσε ή προετοίμασε τις μεγάλες μάχες κατά των Τούρκων για την απελευθέρωση της Ελλάδας.Ο σχεδιασμός της πορείας αυτής περιλαμβάνει οκτώ διαδρομές και εκδηλώσεις προς τιμήν του ήρωα. Στο πλαίσιο αυτό,τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011, έβδομη μέρα του «Νικητάρειου Άθλου», ο δρομέας Γιάννης Κούρος βρέθηκε στην Υπάτη, για να τιμήσει τον ήρωα Νικηταρά αλλά και όλους τους άλλους αγωνιστές που πήραν μέρος στην δεύτερη μάχη της πολιορκίας της Υπάτης το 1822.Στην πλατεία Αινιάνων τον υποδέχθηκαν με αρκετό ενθουσιασμό πλήθος Υπαταίων και οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Υπάτης.

2011

 Μετά την προσφώνηση από μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Αινιάνες» , ο αθλητής ευχαρίστησε τον κόσμο για τη θερμή υποδοχή και στη συνέχεια κατέθεσε δάφνινο στεφάνη στο μνημείο ηρώων στο πάρκο. Μοίρασε αυτόγραφα,φωτογραφήθηκε με τους μαθητές και αναχώρησε για τη Λαμία και κατέληξε το απόγευμα στη Στυλίδα.

2011

 (Πριν την αναχώρηση του από την Υπάτη ζήτησε από τους μαθητές να ξεκινήσουν μαζί τον αγώνα. Οπως φαίνεται και στην αρχική φωτό αρκετοί προσφέρθηκαν και τον συνόδευσαν μέχρι το ρέμα της Αγίας Κυριακής, παίρνοντας μια μικρή γεύση «υπερμαραθωνίου»).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: