ΡΑΛΛΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2009 ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ (02 και 03 ΜΑΙΟΥ)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ετοιμάζεται για την 4η φετινή του συνάντηση, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να μεταφέρονται στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Φθιώτιδας, στις χωμάτινες της περιοχης μας. Ουσιαστικά, αυτή θα είναι και η τρίτη φετινή αναμέτρηση σε επιφάνειες αυτού του είδους, με τον συναγωνισμό να αναμένεται να είναι το ίδιο έντονος όσο και στους προηγούμενους γύρους του θεσμού. Και το σημαντικότερο; Σε ειδικές διαδρομές που λατρεύουν οι περισσότεροι οδηγοί και διακρίνονται για την ποιότητα τους. Όλα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 02/05 στις 20:30 με την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λαμίας. Την επόμενη μέρα 03/05 το πρωί, το αυτοκίνητο με το νούμερο 1 στις πόρτες θα ξεκινήσει στις 09:00 από τα Λουτρά Υπάτης, ακολουθώντας το δρόμο για τις έξι συνολικά ειδικές διαδρομές του αγώνα, συνολικού μήκους 95 χιλιομέτρων. Οι τρεις επαναλαμβανόμενες ε.δ. είναι η Καρυά, η Γραμμένη και Δίβρη, γνωστές στους περισσότερους συνδυασμούς του αγώνα.

48946

Η Ειδικη Διαδρομη «Καρυά» είναι πολυ κοντα στην Υπάτη ,προσφέρεται γιά παρακολούθηση απο την Συκα και είναι επαναλαμβανόμενη.Αξίζει να απολαύσει κάποιος το θεαματικο αυτο σπορ!!! Περισσότερες πληροφορίες προσβάσεις και ωράρια στην ιστοσελίδα www.rally.gr

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Νο 1 & 4 «ΚΑΡΥΑ Ι-ΙΙ» (11,30 Χλμ.)

 

ΩΡΑΡΙΟ 1ουΑΥΤΟΚ/ΤΟΥ:09:10΄/12:50΄ – ΩΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ Ε.Δ.: 07:30΄- 15.00΄ 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Τελείως καινούργια ολόκληρη η Ειδική Διαδρομή, επίπεδη και εντελώς ασφαλής απαιτεί συνεχή εγρήγορση από πλήρωμα και αυτοκίνητο με πάρα πολύ καλές σημειώσεις. Πολύ γρήγορη με αρκετά καλό αλλά σφιχτό οδόστρωμα στα πρώτα 2,00χλμ, στενεύει αρκετά και ¨ζητάει πολλά¨ στο επόμενο 1,5 χλμ, γίνεται πολύ γρήγορη για το επόμενο 1,00 χλμ, για να στενέψει πάλι με αλλαγές πορείας! και πετρώδες οδόστρωμα για το επόμενα 2,5 περίπου χλμ, απ΄οπου και μετά γίνεται “φιλικότερη” για να καταλήξει πολύ γρήγορη και θεαματική στα τελευταία της 3 χλμ.  

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ :

Ακολουθώντας την Ε.Ο. από Λαμία προς Καρπενήσι σε 11,80 χλμ. περίπου συναντάτε το χωριό Λιανοκλάδι, συνεχίζετε ευθεία και σε 1,21 χλμ στρίβετε αριστερά προς Λουτρά Υπάτης. Σε 2.58 χλμ στρίβετε δεξιά και συνεχίζετε ευθεία κάτω από την πυλωτή του ξενοδοχείου ¨XENIA¨. Σε 4,03 χλμ φθάνετε στο χωριό Λαδικού και συνεχίζετε ευθεία προς Βασιλικά. Σε 1,72 χλμ στην αριστερή επικίνδυνη στροφή στρίβετε δεξιά προς ΚΑΡΥΑ και σε 1,50 χλμ συναντάτε στα αριστερά σας την Αφετηρία της ΕΙΔ. 1-4 ΚΑΡΥΑ.

                  ΠΡΟΣΟΧΗ    !!!!!      ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,

                        ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΧ ΠΡΟΣ ΚΑΡΥΑ.

                                 ΔΙΑΦΥΓΗ  ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ !!!

 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :

            3 περίπου χιλιόμετρα πριν το χωριό Καστρί

 

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 

1.    Ακολουθώντας την διαδρομή για την ΑΦΕΤΗΡΙΑ μετά το χωριό Λαδικού σε 5,46 χλμ φθάνετε στο χωριό ΣΥΚΑΣ ακολουθώντας τον κεντρικό ασφαλτόδρομο. Στην πλατεία του χωριού στρίβετε δεξιά προς Άγιο Σώστη και σε 0,11 χλμ στρίβετε δεξιά στον στενό τσιμεντόδρομο που αμέσως μετά αρχίζει χωματόδρομος. Σε 0,48 χλμ συνεχίζετε ευθεία περνώντας το γεφυράκι και σε 0,71 χλμ στρίβετε αριστερά στην διασταύρωση με τα μεγάλα δένδρα. Συνεχίζοντας ευθεία δίπλα στο αυλάκι σε 0.85 χλμ βρίσκεστε στο 2,66       χλμ της Ε.Δ. όπου παρακολουθείτε μία στενή ορθής γωνίας,δεξιά στροφή που απαιτεί επιδεξιότητα σύνεση και καλό  γράψιμο από το πλήρωμα

2.    Ακολουθώντας την ενδιάμεση διαδρομή Νο 1 στην πλατεία του χωριού Συκά στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε τον κεντρικό ασφαλτόδρομο για 1,81 χλμ ακόμη. Εκεί στρίβετε δεξιά στο χώμα και σε 0,28 χλμ όπου αριστερά μια δεξαμενή βρόχινων υδάτων συνεχίζετε ευθεία. Σε 0,41 χλμ φθάνετε στο 3,65  χλμ της Ε.Δ. όπου βλέπετε αρκετό κομμάτι πριν και μετά το γρήγορο ¨S¨ που είναι μπροστά σας.

 

3.    Ακολουθώντας την διαδρομή για την ΑΦΕΤΗΡΙΑ, 0,27 χλμ μετά από αυτήν εισέρχεσθε στο χωριό Καρυά, και στρίβετε αριστερά και αμέσως δεξιά. Σε 0,07 χλμ στρίβετε αριστερά και σε 0,75 χλμ χωματόδρομου φθάνετε στο 10,10 χλμ της Ε.Δ. όπου βλέπετε ένα “πατημένο” κομμάτι.

4.    Ακολουθώντας την ενδιάμεση διαδρομή Νο 3 στην είσοδο του χωριού Καρυά ακολουθείτε λοξώς δεξιά  τον ασφαλτόδρομο. Σε 0,56 χλμ αρχίζει το χώμα και σε 0,43 χλμ στρίβετε αριστερά στο ασπρόχωμα. Σε 0,38 χλμ βρίσκεστε στο 10,92 χλμ της Ε.Δ. όπου παρακολουθείτε επίσης ¨πατημένο¨ κομμάτι με αριστερή σε δεξιά.

 

5.   Ακολουθώντας την ενδιάμεση διαδρομή Νο 4 στην έξοδο του χωριού Καρυά όπου τελειώνει η άσφαλτος, σε 0,43 χλμ στρίβετε λοξώς δεξιά και σε 1,00 χλμ στρίβετε αριστερά στον μικρότερο χωματόδρομο. Σε 0,20 χλμ στην διχάλα πάτε δεξιά και σε 0,24 χλμ στρίβετε στην στενή στροφή αριστερά. Σε 0,40 χλμ βρίσκεστε στο Flying της Ε.Δ.  όπου παρακολουθείτε τα πάρα πολύ γρήγορα και τεχνικά τελευταία μέτρα της Ε.Δ.

                                         ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!

        Μην κάθεστε στο δεξιό ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ  μέρος του δρόμου.      

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: